
Valmista kerralla isompi satsi raikkaita papuja. Lisäämällä joukkoon katkarapuja, saat maukkaan ja tuhdin salaatin.
Katkarapu-papusalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Mausta katkaravut chilikastikkeella.
-
Kuori, poista kivi ja leikkaa avokadot viipaleiksi. Hienonna kevätsipulit ja revi salaatti sopiviksi suupaloiksi. Yhdistä pavut, salaatti ja kevätsipuli ja jaa lautasille. Asettele avokadoviipaleet ja katkaravut salaatin päälle. Viimeistele tuoreella korianterilla. Tarjoa salaatin kanssa täysjyväpatonkia. Voit myös halkaista ja täyttää patonki salaatilla.
Seesamipavut
Ainekset
Työvaiheet
-
Napsauta pavuista kova pääty pois. Keitä papuja kiehuvassa vedessä 4–5 minuuttia. Anna papujen jäähtyä ja valua huolellisesti lävikössä.
-
Paahda seesaminsiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla pari minuuttia.
-
Purista limetin mehu isoon kulhoon. Hienonna chili ja lisää kulhoon öljyn, hunajan ja suolan kanssa. Kaada pavut ja seesaminsiemenet kulhoon ja kääntele niin että maut tasoittuvat.