
Valmista kerralla isompi satsi paahtuneita perunoita. Lisäämällä joukkoon tonnikalaa, saat maukkaan ja raikkaan salaatin.
Tonnikala-perunasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Valuta tonnikala huolellisesti. Hienonna lehtipersilja. Sekoita tonnikala, lehtipersilja ja majoneesi tasaiseksi tahnaksi.
-
Pese ja viipaloi retiisit. Sekoita keskenään retiisit, herneet, pinaatti ja perunat. Jaa salaatti lautasille ja lusikoi sipulia sekä tonnikalatahnaa päälle.
Uunipaahdetut perunat ja marinoitu punasipuli
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa reilun kokoisiksi kuutioiksi kulhoon. Mittaa joukkoon öljy, suola ja mustapippuria. Hienonna valkosipulinkynnet ja revi rosmariininoksat pienemmiksi nipuiksi ja lisää kulhoon. Sekoita niin, että kaikki maut tasoittuvat. Levitä perunat tasaiseksi kerrokseksi uunipellille. Pese ja leikkaa sitruuna viipaleiksi. Levitä viipaleet perunoiden joukkoon. Kypsennä noin 20 minuuttia tai kunnes perunat tuntuvat haarukalla kokeiltaessa kypsiltä ja ovat kauniin ruskeita.
-
Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi kannelliseen kulhoon. Mittaa joukkoon muut aineet, laita kansi kiinni ja hölskytä kulhoa niin, että maut tasoittuvat.
-
Lusikoi marinoitu sipuli kastikkeineen kypsien, lämpimien perunoiden päälle tai tarjoa erikseen.