
Upota piirakkaan kokonainen pötkö mantelimassaa ja laita päälle raikkaita kirsikoita ja pehmeää kermavaahtoa.
Manteli-kirsikkapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Pingota irtopohjaisen pyöreän (ø 24 cm) tai nelikulmaisen kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi.
- Paloittele mantelimassa kulhoon. Lisää joukkoon pehmeä voi. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella.
- Lisää sokeri ja munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita joukkoon jauhot ja vaniljasokeri. Levitä taikina kakkuvuokaan. Ripottele pinnalle kohmeiset kirsikat.
- Paista piirakkaa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Tarjoa piirakka vaahdotetun ja sokerilla makeutetun kerman kanssa.
Vinkki! Piirakka on mehevimmillään parin päivän kuluttua.