
Soppa muuttuu vegaaniversioksi, kun raastat krutonkien päälle vegaanijuustoa ja unohdat munan.
Kirsikkatomaattikeitto
Ainekset
Työvaiheet
Ennen reissua:
- Kuori ja pilko selleri ja sipulit. Paloittele kasvikset pieniksi paloiksi. Kuullota niitä öljyssä kattilassa muutaman minuutin ajan.
- Lisää joukkoon purkkitomaatit. Täytä purkit vedellä ja kaada vesi kattilaan.
- Mausta keitto liemikuutiolla, rosmariinilla ja pippurilla. Lisää suola ja sokeri.
- Hauduta keittoa kannen alla 25 minuuttia.
- Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja lisää ne keittoon. Hauduta vielä 5 minuuttia.
Perillä:
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Lämmitä keittoa kattilassa noin 15 minuuttia. Kuutioi leipäviipaleet ja paahda ne rapeiksi pannulla. Raasta juusto ja sekoita muna raasteen joukkoon.
- Annostele kuuma keitto lautasille. Lisää päälle leipäkuutioita ja juustoraasteseosta. Gratinoi annoksia uunissa noin 5 minuuttia tai kunnes juusto saa hieman väriä.