
Puolipalloksi muotoiltuun uunijäätelöön rakastuvat kaikki! Marenki-kerros kätkee sisäänsä vaniljajäätelöä ja raikasta omenasosetta.
Alaskan omenapommi
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan noin 22 sentin irtopohjavuoka.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne munasokeri-vaahtoon. Kääntele tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan
- Pese ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Lado ne taikinan päälle vuokaan. Paista kakkupohjaa uunissa 25 minuuttia. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia ja irrota kakkupohja vuoasta kuumaa kestävälle vadille.
- Kostuta jäähtynyt pohja omenamehulla. Lusikoi puolet omenasoseesta pohjalle.
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
- Erottele valkuaiset kulhoon ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa marenkia vielä noin minuutti viimeisen sokerierän jälkeen.
- Leikkaa vaniljajäätelö kuutioiksi ja muodosta niistä keko kakkupohjalle. Lusikoi loput omenasoseesta jäätelön päälle.
- Pursota tai levitä marenki lastalla jäätelökeon päälle niin, että jäätelö peittyy kokonaan. Laita Alaskan pommi reiluksi minuutiksi kuumaan uuniin, niin että marengin pinta saa kauniin ruskean värin. Tarjoa heti.