
Näyttävä piiras kätkee sisäänsä vihreän purjo-pinaatti-lehtikaalitäytteen. Munat rikotaan täytteen päälle.
Ranskalainen pinaattipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee taikina valmiiksi jo edellisenä päivänä tai aamulla.
-
Yhdistä kulhossa jauhot ja suola. Leikkaa jääkaappikylmä voi pieniksi kuutioiksi. Lisää voi jauhoihin ja sekoita käsin murumaiseksi.
-
Riko muna lasiin. Sekoita haarukalla tasaiseksi. Ota ruokalusikallinen munaseosta sivuun piirakan voitelua varten. Sekoita muna ja ruokalusikallinen vettä nopeasti jauhosekokseen. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
-
Kumoa taikina alustalle ja vaivaa sitä hetki kiinteämmäksi. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan ja muotoile ne pyöreiksi levyiksi. Kääri levyt kelmuun ja laita jääkaappiin vähintään 6 tunniksi.
-
Huuhtele ja hienonna purjo. Hienonna pinaatit ja lehtikaalit. Kuumenna öljy isolla pannulla. Hauduta purjoa ja lehtikaalia 3–4 minuuttia. Lisää pinaatti ja mausteet. Hauduta 5 minuuttia. Jäähdytä paistos jääkaapissa.
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Kauli taikinat halkaisijaltaan 25 sentin ympyröiksi. Muotoile reunat siisteiksi. Säästä ylijäänyt taikina koristeluun. Laita toinen taikinalevy leivinpaperoidulle uunipellille.
-
Levitä pinaattitäyte keoksi taikinan keskelle. Jätä taikinan reunoista noin 4 senttiä vapaaksi. Paina täytteeseen neljä lapsen nyrkin kokoista syvennystä ja riko munat niihin.
-
Sivele taikinan reunat vedellä. Nosta toinen taikinalevy ensimmäisen päälle ja nipistä reunat kiinni. Voitele pinta munalla.
-
Kauli taikinanrippeet levyksi ja leikkaa siitä terävällä veistellä esimerkiksi lehdenmuotoisia paloja koristeeksi. Paina koristeet piirakan päälle ja voitele.
-
Paista uunissa keskitasolla 35–40 minuuttia, kunnes taikina on kypsynyt kullanruskeaksi. Anna piirakan jäähtyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.