Grillissä voi paahtaa monenlaisia lisukkeita. Yksinkertaisimmillaan ateria syntyy venyvästä juustosta, perunoista ja hillosipuleista.
Raclette
Ainekset
Työvaiheet
- Ota juusto huoneenlämpöön
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese ja lohko perunat. Levitä uunipellille ja sipaise kevyesti öljyä pintaan. Kypsennä perunoita uunissa noin 30 minuuttia. Perunat voi kypsentää etukäteen.
- Lohko sienet. Pese tomaatit. Halkaise varsiparsakaalit ohuemmiksi paloiksi. Viipaloi leipä.
- Laita kasvikset, salaatti, oliivit, salamiviipaleet, juusto ja leipä tarjolle vadille.
- Sipaise raclettegrillin levylle kevyesti öljyä. Kypsennä varsiparsakaalit, herkkusienet ja tomaatit raclettegrillin ylätasolla. Lämmitä perunat. Sulata juusto raclette-pannuissa.
- Napsi lautaselle grillistä lisukkeita ja kumoa sulaa raclettejuustoa niiden päälle.
Vinkki! Raclettepannuissa voi sulattaa myös valko- tai sinihomejuustoa ja tarjota juuston omena- tai päärynälohkojen kanssa.