
Kun kääretortun taikinassa on kardemummaa ja kierteissä kanelia, se maistuu ihanasti korvapuustilta. Koristele siivuista leivoksia kermalla, pullakorpuilla ja omenalastuilla.
Korvapuustikääretorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot vaahtoon ja lisää kardemumma.
- Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista noin 8 minuuttia.
- Levitä pöydälle leivinpaperi. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille ja vedä paistopaperi pois.
- Vaahdota kerma pohjan jäähtyessä. Lisää joukkoon tuorejuusto, rahka ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä jäähtyneen pohjan päälle omenasosetta. Levitä kermaseos omenasoseen päälle. Säästä osa koristeluun.
-
Kääri levy rullalle. Kääri torttu tuorekelmun sisään vetäytymään pariksi tunniksi tai yön yli.
-
Koristele kääretortun viipaleet leivoksiksi kermavaahdolla, korvapuustikorpuilla ja omenalastuilla.