Vegemakkarat sujahtavat vartaisiin muiden kasvisten joukkoon – ja menevät ihan täydestä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + noin 20 min grillausaikaa
Vaikeustaso
Helppo
Makkaravartaat
Ainekset
1
pkt (4 kpl)
vegemakkaroita (esim. Muu Kasvigrillimakkara)
1
ps
padron-paprikoita
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
nippu kesäsipuleita
Marinadi
½
ruukkua basilikaa
½–1
mieto chilipalko
1
dl
oliiviöljyä
1
rkl
valkoviinietikkaa
¾
tl
suolaa
½
tl
sokeria
Savupaprikakastike
1
prk (200 g)
kaurafraichea (esim. Valio Oddlygood)
1½
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
Työvaiheet
- Tee marinadi. Nypi sauvasekoittimen kulhoon basilikan lehdet ja pätki joukkoon myös hennot varret. Halkaise chili, poista siemenet ja pilko palko. Lisää kaikki marinadin ainekset kulhoon ja surauta tasaiseksi.
- Leikkaa makkarat neljään palaan. Huuhtele padron-paprikat ja tomaatit. Pilko sipulit ja varret noin kuuden sentin paloiksi.
- Pujota makkarat, paprikat, tomaatit ja sipulit grillitikkuihin ja sivele marinadia niiden pintaan. Grillaa vartaita grillissä käännellen. Sivele kypsiin vartaisiin loput marinadista.
- Sekoita savupaprikakastikkeen aineet keskenään ja tarjoa vartaiden kanssa.