
Ota haltuun hernehummuksen valmistus! Kesäisen vihreä tahna maistuu ihanalta vaikkapa sitruunalla maustetun ja tomaateilla höystetyn jyväsalaatin kanssa.
Tomaatti-jyväsalaatti ja hernehummus
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä ateriajyvät kypsiksi ohjeen mukaan. Valuta.
-
Valmista hummus. Sulata herneet ja valuta pavut. Kuori valkosipulinkynsi. Laita herneet, pavut, valkosipuli ja tahini sauvasekoittimen kulhoon. Purista joukkoon sitruunamehu. Soseuta. Lisää tarvittaessa hieman vettä.
-
Puolita kirsikkatomaatit. Revi lehtikaali ruotien ympäriltä paloiksi. Hienonna tilli.
-
Purista sitruunamehu isoon kulhoon. Lisää öljy, hunaja ja suola. Lisää lehtikaali ja hiero mausteet kaalien pintaan. Lisää tilli, kaprikset, tomaatit ja jyvät. Sekoita.
-
Lusikoi puolet hummuksesta tarjoiluvadin toiseen laitaan. Levitä se lusikalla vadin poikki ja kokoa päälle salaatti. Tarjoa loppu hernehummus salaatin kanssa.