
Tässä on glögikemujen vetonaula! Pienet suolaiset tortut ovat todellisia herkkupaloja. Pyöräytä vastapaistettujen torttujen päälle kylmäsavulohitäyte, vegaaninen tahinitäyte tai vaikka molemmat.
Suolaiset minitortut
Ainekset
Työvaiheet
-
Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan ja käsittele yksi taikinalevy kerrallaan.
-
Kauli levy 20 cm x 10 cm:n kokoiseksi palaksi. Leikkaa taikina kahdeksaan palaan (à 5 cm x 5 cm). Tee taikinaneliöiden kulmiin viillot ja muotoile tähtitortuiksi. Nosta tortut leivinpaperin päälle pellille. Sivele ne vatkatulla keltuaisella tai kauramaidolla.
-
Paista 225-asteisessa uunissa 8–12 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä, jotta sakarat eivät pala. Anna jäähtyä ja valmista täytteet.
-
Kylmäsavulohitäyte: Hienonna kala ja osa tillistä. Sekoita ne kulhossa smetanan kanssa. Mausta sitruunamehulla, roseepippurilla ja suolalla. Jaa täyte jäähtyneiden torttujen päälle kahdella pikkulusikalla. Koristele tillillä.
-
Tahini-tuorejuustotäyte: Sekoita tuorejuusto ja tahini keskenään. Raasta valkosipulinkynsi ja lisää sitruunamehu joukkoon. Sekoita ja lisää tilkka vettä, jos täyte on liian paksua. Mausta suolalla. Laita täyte pursotinpussiin ja täytä tortut. Koristele kohmeisilla granaattiomenansiemenillä ja korianterilla.