klo 13:09 | 3.9.2024
Lautasellinen väriterapiaa. Pehmeä punajuurikeitto hemmottelee kaikkia aisteja.
Ihanimman punajuurikeiton salaisuudet: ripaus raikasta piparjuurta ja samettista ranskankermaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
50 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo
Punajuurisosekeitto
Ainekset
1
iso sipuli
4 (600 g)
punajuurta
1
isoa jauhoista perunaa
2
rkl
öljyä
1
l
vettä
1
kasvisliemikuutio
2
rkl
raastettua piparjuurta tai piparjuuritahnaa
1
rkl
tuoretta timjamia silputtuna (tai 1 tl kuivattua)
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
prk (180 g)
ranskankermaa
1
rkl
valkoviinietikkaa
Päälle
pistaasipähkinöitä
Työvaiheet
- Kuori ja pilko sipuli, punajuuret ja perunat.
- Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuli. Lisää joukkoon punajuuri- ja perunakuutiot. Paista kasviksia muutama minuutti kattilassa.
- Lisää joukkoon vesi, liemikuutio, piparjuuri ja mausteet. Hauduta keittoa 25 minuuttia.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon ranskankerma ja valkoviinietikka.
Vinkki! Jos olet valkosipulin ystävä, lisää pari kynttä.