
Kolmen juuston piirakan ohjeen saat tästä!
Täyte
Piiraan pehmeän täyteläinen maku tulee parmesaanista, juustoraasteesta ja lempeästä mozzarellasta. Täytteen juustoraastetta voi vaihdella maun mukaan. Esimerkiksi maukasta Västerbotten-juustoa myydään valmiiksi raastettuna.
Jos kaipaat sienipiirasta, pilko ja paista litra kantarelleja täytteeseen. Vaihda silloin voimakkaan makuinen juustoraaste mozzarellaraasteeseen. Silppua joukkoon tuoretta timjamia.
Klassisen ranskalaisen Quiche Lorrainen saat simppelisti lisäämällä täytteeseen savukinkkukuutioita. Kuori, pilko ja paista sipuli kullankeltaiseksi pannulla. Silppua täytteen joukkoon tuoretta persiljaa.
Ihanan purjo-pinaattipiiraan saat, kun paistat pannulla silputtua purjoa, lisäät joukkoon tuoretta pinaattia ja paistat vielä muutaman minuutin. Levitä kasvikset piirakan pohjalle ja kaada juusto-kermaseos päälle.
Taikina
Kaikki alkaa taikinasta. Nypi jääkaappikylmä voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Parhaiten se onnistuu puhtain käsin. Taikinaan tulee sopiva suolaisuus parmesaanista. Lisää jääkylmä vesi. Sekoita nopeasti ja taputtele taikina palloksi. Taikinaa ei kannata vaivata, jotta se ei sitkisty. Säilytä taikinapalloa jääkaapissa täytteiden valmistelun ajan.
Koristelu
Piirakan koristelun tyyli on vapaa. Piirakan voi koristella kauniin syksyiseksi maisemaksi muutamalla kauniilla tattisiivulla, kasviksilla ja yrteillä, kuten yllä olevassa kuvassa. Paista sieniviipaleet kullanruskeiksi pannulla voissa. Keitä varsiparsakaaleja ja papuja pari minuuttia. Aseta salaatinlehdet ja yrtit päälle tuoreina.