Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Pyöräytä herkulliset pastat vartissa, makumatkaile Italian syksyyn ja ota haltuun napolilaispizzan salat. Uusi Glorian ruoka & viini vie rakkaiden herkkujen alkulähteille!

Glorian ruoka & viinin syysnumeron teemana on ihana Italia, jonka makuun pääsee heti kansilehdeltä. Muheva pasta bruciati valmistuu yhdellä pannulla. Pastanystävää hemmotellaan myös muun muassa portobelloragulla ja karamellisoidulla sipulipastalla, jotka onnistuvat vartissa.

Viikonloppuna ehtii ottaa haltuun erilaisten pizzojen salat. Maistuisiko ensimmäisenä roomalainen vai New Yorkin tyyliin leivottu pizza? Reseptien ohesta löytyvät myös viinisuositukset. Esimerkiksi tulisen napolilaispizzan seuraan sopii kevyesti kupliva lambrusco.

Viikonloppuun on tarjolla myös firenzeläistä patapaistia, täyteläisiä sieni-linssipyöryköitä ja muita italialaisia syysruokia. Niiden makuja täydentävät Umbrian ja Toscanan viinit.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Oliivinystävän kannattaa kokeilla italialaisia oliiveja focacciatyyliin valmistetussa leivässä tai paistetun kuhan lisukkeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Entä maistuisiko saltimbocca? Roomalainen klassikkoherkku onnistuu kotikeittiössä parhaiten broilerista. Vaihekuvallisen ohjeen kanssa on helppo onnistua.

Sokerina pohjalla on Emilia-Romagnasta kotoisin oleva täyteläinen suklaapiiras, jonka leipuri nimesi aikoinaan kuuluisan arkkitehdin mukaan.

Ihanaa ruokasyksyä!

PS Nojatuolimatkaile Milanoon! Lehdestä löytyvät myös kaupungin parhaat herkkukohteet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla