klo 13:17 | 27.1.2014

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 minuuttia + marinointi
Vaikeustaso
Helppo
Ranskalainen La croquante -salaatti
Ainekset
100
g
punakaalia
100
g
retikkaa
2
kpl
omenaa
1/2
kpl
sitruunan mehu
80
g
saksanpähkinöitä
40
g
pinjansiemeniä
200
g
tuoretta lehtipinaattia
50
g
ranskalaista comté-juustoa
Kastike
2
rkl
vadelmaviinietikkaa
1/2
dl
oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus vastarouhittua mustapippuria
Työvaiheet
- Yhdistä kastikeainekset. Pese ja suikaloi punakaali erittäin ohueksi (esimerkiksi mandoliini-raastimella) ja lisää se kastikkeeseen. Anna marintoitua 30–60 minuuttia.
- Pese ja kuori omenat ja retikka. Viipaloi omenat ja suikaloi retikka. Pirskota omenoille hieman sitruunanmehua, jotta ne eivät tummu.
- Halutessasi voit paahtaa saksanpähkinät kuumassa uunissa tai pannussa hetken, jotta ne saavat makua ja rapeutta. Paahda pinjansiemenet kuivassa pannussa, varo polttamasta pähkinöitä ja siemeniä, jotta niihin ei tule karvasta makua.
- Huuhtele pinaatti hyvin ja valuta se puhtaan keittiöpyyhkeen päällä tai salaattilingossa.
- Yhdistä pinaatti, omenat, retikka sekä marinoitu punakaali. Lisää 2/3 saksanpähkinöistä ja pinjansiemenistä. Säästä loput.
- Vuole salaatin päälle lastuja comté-juustosta. Ripottele päälle loput siemenet ja pähkinät.