Kodin Kuvalehti on lisännyt 1175 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Sami Repo

Saksalainen joulukakku, stollen säilyy hyvänä pari viikkoa ja sen voi myös pakastaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 kakku
Valmistusaika
2,5 tuntia + 12 tuntia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Stollenkakku

Ainekset

300
g
rusinoita
3/4
dl
rommia
1/2
l
maitoa
50
g
hiivaa
1 1/4
dl
sokeria
suolaa
500
g
vehnäjauhoja
250
g
voita
1/2
kpl
raastettua sitruunankuorta
muskottia
50
g
mantelilastuja tai mantelirouhetta
75
g
sukaattia
50
g
hillottua appelsiininkuorta
Päälle
voisulaa
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Liota rusinoita rommissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita maidon joukkoon hiiva, sokeri ja suola. Lisää jauhot ja voi taikinaan.
  2. Lisää sitruunankuori ja muskotti. Lisää yksitellen taikinaan mantelit, sukaatti, appelsiininkuori ja lopuksi rusinat. Vaivaa taikinaa joka lisäyksen jälkeen hyvin. Anna taikinan nousta liinan alla tunnin ajan.
  3. Vaivaa taikina uudelleen, jaa kahtia. Muotoile taikina suorakaiteen malliseksi. Taita kolminkerroin kääntämällä kolmannes molemmista reunoista keskustan päälle.
  4. Paista Stollenia uunin keskitasolla 180 asteessa noin tunnin ajan. Paiston jälkeen sivele lämmin Stollen sulalla voilla ja sirottele paksusti tomusokeria päälle. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1175 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pehmeiksi paahtuvien luumujen ja hasselpähkinöiden hurmaava tuoksu nostattaa veden kielelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäinen luumupaistos

Ainekset

8–9
luumua
1
appelsiini
100
g
huoneenlämpöistä voita
dl
fariinisokeria
2
munaa
2
dl
vehnäjauhoja
dl
hasselpähkinäjauhetta
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Pinnalle
½
dl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (22 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Voit paistaa kakun myös pyöreässä irtopohjavuoassa (Ø 22 cm).
  2. Leikkaa luumut puoliksi ja poista kivet. Raasta appelsiinista kuori ja purista ½ dl mehua.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
  4. Sekoita jauhot, hasselpähkinäjauhe, leivinjauhe ja vanilja keskenään toisesssa kulhossa. Kääntele jauhoseos voivaahdon sekaan. Lisää lopuksi appelsiinin mehu.
  5. Kaavi taikina vuokaan. Laita luumut taikinan pinnalle, mutta älä paina niitä syvälle. Ripottele päälle pähkinärouhetta.
  6. Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä tikulla kokeiltaessa kypsä.

Vinkki! Purista lopusta appelsiinista mehua salaatinkastikkeeseen tai kalan tai lihan marinadiin.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 311 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Japanilainen teriyakikastike ja helppo paistaminen on varma ja nopea tapa saada tofusta rapeaa ja ihan tajuttoman hyvää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea teriyakitofu

Ainekset

300
g
kiinteää maustamatonta tofua
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
seesaminsiemeniä
½
dl
pankojauhoja
1
rkl
rypsiöljyä
tl
seesaminsiemenöljyä
LISÄKSI
2
rkl
raastettua piparjuurta

Työvaiheet

  1. Leikkaa tofu sentin paksuisiksi viipaleiksi, levitä viipaleet leikkuulaudalle, aseta päälle talouspaperia ja painoksi toinen leikkuulauta. Pidä painon alla 30 minuuttia.

  2. Leikkaa tofuviipaleet sentin paksuisiksi tangoiksi ja pyörittele teriyakikastikkeessa. Anna maustua 10 minuuttia. Pyörittele tofut pankojauhoissa ja seesaminsiemenissä.

  3. Kuumenna pannulla öljyt, ja paista tofutankoja keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes tofut ovat kauniin ruskeita. Kuori ja raasta päälle piparjuurta.

Vinkki! Voit korvata tofun tempellä. Tempessä on kiinteämpi rakenne, ja sen voi valmistaa ilman painon alla pitämistäkin.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Aurajuustolla maustettu pehmeä punajuuripata sisältää jopa kilon kasviksia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-aurajuustopata

Ainekset

6–8 (800 g)
punajuurta
200
g:n pala
juuriselleriä
2
punasipulia
2
rkl
rypsiöljyä
5
dl
vettä
2
dl
ohrasuurimoita
2
tl
kuivattua salviaa
2
dl
kermaa
1
pkt (170 g)
sinihomejuustoa
n. ½
tl
suolaa
n. ¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi punajuuret. Kuori ja pilko juuriselleri. Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi.

  2. Kuullota sipuleita hetki öljyssä pannulla.

  3. Laita suurimot ja vesi pataan tai uunivuokaan. Lisää kerroksittain punajuuret, sellerit ja sipulit. Ripottele väleihin salviaa. Hauduta pataa kannella peitettynä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

  4. Sekoita kerma ja murennettu juusto pataan. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Hauduta ilman kantta vielä 30 minuuttia. Tarjoa herkullinen punajuuripata pähkinäisen salaatin, juuresraasteen ja tuoreen leivän kanssa.