Saksalainen joulukakku, stollen säilyy hyvänä pari viikkoa ja sen voi myös pakastaa.
Stollenkakku
Ainekset
Työvaiheet
- Liota rusinoita rommissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita maidon joukkoon hiiva, sokeri ja suola. Lisää jauhot ja voi taikinaan.
- Lisää sitruunankuori ja muskotti. Lisää yksitellen taikinaan mantelit, sukaatti, appelsiininkuori ja lopuksi rusinat. Vaivaa taikinaa joka lisäyksen jälkeen hyvin. Anna taikinan nousta liinan alla tunnin ajan.
- Vaivaa taikina uudelleen, jaa kahtia. Muotoile taikina suorakaiteen malliseksi. Taita kolminkerroin kääntämällä kolmannes molemmista reunoista keskustan päälle.
- Paista Stollenia uunin keskitasolla 180 asteessa noin tunnin ajan. Paiston jälkeen sivele lämmin Stollen sulalla voilla ja sirottele paksusti tomusokeria päälle. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.