
Mausteinen paksu tomaattikeitto saa makunsa basilikasta ja valkosipulista.
Piilota kuivahtanut leipä toscanalaiseen tomaattikeittoon
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa tomaatit kuutioiksi.
- Kuumenna kattilassa 2 ruokalusikallista öljyä ja kuullota siinä sipulia 3–4 minuuttia välillä sekoittaen. Pidä lämpö mietona, jotta sipuli ei ruskistu, vaan muuttuu pehmeäksi ja läpikuultavaksi.
- Hienonna valkosipuli, lisää se sipulin joukkoon ja kuullota vielä pari minuuttia.
- Lisää kattilaan tomaatit ja niistä irronnut mehu. Lisää loput öljystä ja kuumenna keitos kiehuvaksi. Anna poreilla 10 minuuttia.
- Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi. Lisää keittoon suola, sokeri ja mustapippuria. Ota kattila liedeltä. Lisää leipäkuutiot ja revi joukkoon tuore basilika.
- Peitä kannella ja anna keiton vetäytyä 15 minuuttia, jotta leipä pehmenee. Keitosta tulee paksua, kuin pataa. Jos haluat siitä löysempää, lisää joukkoon vettä tai kasvislientä.