Kurpitsa-tomaattikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa pekoni suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori kurpitsa ja leikkaa se noin sentin kuutioiksi.
- Pane pekonisuikaleet kattilaan ja nosta kattila kuumenemaan liedelle. Lisää sipuli ja valkosipulinkynnet ja paista seosta 5 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää kurpitsakuutiot ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia.
- Lisää tomaattimurska, vesi ja liemikuutio. Lisää pasta ja keitä kunnes se kypsyy. Hienonna lopuksi hieman persiljaa keiton koristeeksi.
Maukas ja nopeatekoinen keitto. Kurpitsa tuo kivaa vaihtelua, mutta jää maultaan statistiksi pekonin ja tomaatin rinnalla. Itse en tuon persiljan mausta perusta, joten jätin sen pois ja korvasin paahdetuilla kurpitsansiemenillä. Tuli herkkua.