Espanjalainen makkarapaistos on makuja pullollaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
40 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen
Kikherneitä ja verimakkaraa
Ainekset
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
4
rkl
oliiviöljyä
50
g
pekonikuutioita
1/2
dl
rusinoita
1/2
dl
pinjansiemeniä
1
purkki
(400 g)kikherneitä
1
dl
valkoviiniä
250
g
mustaa makkaraa (esim. Tapola)
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
dl
tuoreita mintunlehtiä
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna kasarissa 2 rkl öljyä. Kuullota siinä pekonikuutioita ja sipulia noin 20 min tai kunnes sipuli on erittäin pehmeää. Lisää rusinat, pinjansiemenet ja kikherneet liemineen. Lisää lopuksi valkoviini ja keitä kokoon noin 10 min, niin että seos jää kosteaksi.
- Leikkaa mustamakkara 2–3 cm:n paloiksi ja lisää seokseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta vielä 10 min. Viimeistele silputuilla, tuoreilla mintunlehdillä.