Karamellisoitujen fenkolien, aniksen ja yrttien maustama ohuenohut piiras on herkullinen sellaisenaan, mutta kokeile sitä myös lakritsalla maustetun kirsikkahillokkeen kanssa. Keitä hilloke jo edellisenä päivänä, niin maut ehtivät tasaantua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 piirasta
Valmistusaika
20 min + 3,5 t
Vaikeustaso
Kohtalainen
Kirsikka-lakritsihilloke
Ainekset
noin 2 dl
250
g
(3 dl) kirsikoita
3
dl
sokeria
¼
tl
lakritsijauhetta (Urtekram)
3/4
dl
vettä
Työvaiheet
- Huuhdo kirsikat ja poista kivet.
- Mittaa sokeri, lakritsijauhe ja vesi kattilaan ja keitä siirapiksi, noin 10 mi-nuuttia. Lisää kirsikat siirappiin, keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Kuori vaahto reikäkauhalla pinnalta pois.
- Ravistele kattilaa ja kaada hillo puhtaaseen, kuumaan lasipurkkiin. Sulje kansi ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Siirrä hilloke jääkaappiin ja anna tekeytyä yön yli. Huom. Kirsikkahilloke on löysää, sillä siinä käytetään tavallista sokeria hillosokerin sijaan.
Vinkki! Kokeile hilloketta vaniljavaahtojen, -jätskien ja -vanukkaiden kanssa.