
Savukala syödään marinoitujen kasvisten ja jogurttikastikkeen kanssa.
Savumakrillia, marinoituja vihanneksia ja jogurttikastiketta
Ainekset
Työvaiheet
- Pane kasvikset marinoitumaan tarjoilua edeltävänä päivänä. Puolita kirsikkatomaatit ja paloittele kesäkurpitsa suunnilleen samankokoisiksi paloiksi. Keitä perunat ja puolita ne. Suikaloi punasipuli. Sekoita marinadi isossa kulhossa ja lisää joukkoon kasvikset. Levittele marinadikastike huolellisesti kasvisten joukkoon. Peitä kulho kelmulla ja jätä kasvikset marinoitumaan yön yli.
- Seuraavana päivänä tee jogurttikastike. Sekoita jogurtti, hienonnetut sipulinvarret, sokeri, sinappi ja ripaus suolaa. Jätä kastike hetkeksi jääkaappiin, niin maut tasaantuvat. Paloittele savumakrilli. Revi lehtisalaatti ja levitä salaattipalat vadille. Asettele salaatin päälle marinoidut kasvikset ja makrillipalat. Tarjoile jogurttikastikkeen ja sitruunalohkojen kanssa.