Nopea lohi-fenkolikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Halkaise fenkoli, poista paksu kanta ja huuhtele fenkolit vedellä. Leikkaa fenkoli puoliksi ja edelleen suikaleiksi. Kuori ja viipaloi tai suikaloi porkkanat. Huuhtele varsiselleri ja leikkaa viipaleiksi. Halkaise purjosipuli, huuhtele vedellä huolellisesti lehtien sisältä ja suikaloi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Kuumenna voi ja öljy kattilassa. Lisää kaikki kasvikset ja kuullota 5 minuuttia.
- Lisää kurkuma, chilirouhe, tomaattipyree ja hunaja. Jatka kuullottamista vielä miedolla lämmöllä pari minuuttia.
- Lisää kalaliemi ja timjamin oksat. Kiehauta ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat kypsiltä, mutta ovat vielä napakoita.
- Kuutioi lohifilee nahattomiksi paloiksi. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Lisää keiton joukkoon lohipalat, tomaatit ja katkaravut. Ripottele päälle hienonnettua lehtipersiljaa tai tilliä. Nosta kattila levyltä, peitä kannella ja anna hautua 5 minuuttia.
- Purista valkosipulinkynsi majoneesin joukkoon. Tarjoa keiton kanssa.
Pitääpä testata!