Rapukakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Jäähdytä hauki ja kerma pakkasessa n. 0-asteiseksi. Laita hauki ja suola kutteriin, lisää kerma ohuena nauhana, siirrä haukimassa kulhoon.
-
Hienonna ravut, paprika, varsiselleri ja valkosipulin kynsi pieniksi paloiksi. Lisää nämä ja raastetut sitrusten kuoret haukimassan joukkoon. Sekoita hyvin.
-
Muotoile massasta n. 50g kokoisia kakkuja. Leivitä kakut pyörittämällä ensin vehnäjauhossa sitten kananmunamassassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista rapukakut öljyssä pannulla kauniin kullanruskeiksi tai friteeraa 170:ssaasteessa, kunnes kakut ovat kauniin värisiä ja sisältä kypsiä. Mausta pinta suolalla ja tarjoile.
Kermaviilikastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita kermaviili, korianteri ja suola tehosekoittimessa. Lisää öljy ohuena nauhana. Halutessasi voit laittaa kastikkeen kermasifoniin ja lisätä siihen kaksi kermasifoni patruunaa. Muista ravistaa sifoni huolella.
Fenkolisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Pilko fenkoli ohuiksi viipaleiksi ja laita jääveteen. Leikkaa kurkku pitkittäin neljään osaan ja siivuta ohuiksi viipaleiksi. Pese sokeriherneet ja leikkaa ohutta suikaletta. Mausta vihannekset suolalla, balsamicolla ja öljyllä. Sekoita joukkoon korianterin lehtiä ja salaatteja. Tarjoa rapukakun kanssa.
-
Leikkaa limet lohkoiksi ja viimeistele annos näillä