Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo
Kahden pavun tattirisotto
Ainekset
6
dl
tuoreita tai
2
dl
kuivattuja tatteja
1
dl
valkoisia tai ruskeita isoja säilykepapuja
1-2
dl
babypinaattia
1
l
kasvislientä
1
pieni sipuli
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
voita
1
rkl
öljyä
3
dl
risottoriisiä
1/2
dl
kuivaa valkoviiniä
3-4
rkl
ranskankermaa
1
dl
raastettua parmesaania
ripaus suolaa
mustapippuria hyllystä
100
g
vihreitä ohuita papuja
Työvaiheet
- Jos käytät kuivattuja tatteja, laita ne kulhoon ja lisää päälle noin 5 dl vettä.
- Huuhtele vihreät pavut ja leikkaa niistä päät. Kiehauta pavut suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa/1 l vettä) napakan kypsiksi, noin 5 minuuttia. Siivilöi ja siirrä pavut heti jääkylmään veteen, niin se säilyttävät värinsä. Valuta jäähtyneet pavut. Halutessasi voit myös halkaista pavut pituussuunnassa.
- Valuta säilykepavut. Siisti pinaatinlehdet tarvittaessa. Viipaloi tatit tai valuta liotetut tatit huolellisesti. Ota liotusliemi talteen.
- Kuumenna kasvisliemi. Jos käytät kuivattuja tatteja, käytä liotusvesi kasvisliemen pohjana ja korvaa osa vedestä sillä.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä voin ja öljyn seoksessa kattilassa tai kookkaassa kasarissa muutama minuutti. Lisää riisi ja jatka kuullottamista, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää viini ja anna kiehua, kunnes viini on haihtunut.
- Paista sienet omassa pannussaan risoton kypsyessä. Haihduta ensin neste kuumassa pannussa ja lisää sen jälkeen voi. Paista sieniä 2-4 minuuttia molemmin puolin.
- Lisää kuumaa kasvislientä risoton joukkoon 2 kauhallista kerrallaan. Lisää seuraavat kauhalliset vasta, kun edellinen on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Kypsennä noin 15 minuuttia, kunnes riisi on al dente eli pehmeän napakkaa.
- Yhdistä risotto, sienet, pavut, pinaatti (ja ranskankerma, jonka voit myös jättää pois). Kuumenna sekoittaen. Lisää lopuksi parmesaaniraaste ja mausta suolalla ja pippurilla.