
Paisti on sunnuntain parasta ruokaa, kun perhe tai suku on koolla ja on aikaa nauttia!
Paistin kanssa sopivat esimerkiksi Hasselbackan parmesaanilla maustetut perunat. Katso Kodin Kuvalehden ohje täältä.
Marinoitu sunnuntaipaisti ja paistoliemikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Siisti lihan pinta kalvoista ja nosta paisti muovipussiin.
- Yhdistä kaikki marinadin ainekset kulhossa ja kaada marinadi lihan seuraksi muovipussiin. Sulje pussi hyvin ja anna paistin maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta. Kääntele pussia välillä, niin marinadi jakautuu tasaisesti lihan pintaan.
- Nosta liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Valuta paisti ja nosta se uunivuokaan. Työnnä paistolämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Kypsennä paistia 15 minuuttia ja laske sitten lämpö 150 asteeseen.
- Kypsennä paistia, kunnes lihalämpömittari näyttää 55–65 astetta. 55 asteessa liha on raakaa, 60 asteessa puolikypsää ja 70 asteessa kypsää. Jos et käytä paistolämpömittaria, arvioi kypsyys ajan mukaan. 2 kg paisti on puolikypsä 1 t 20 min kuluttua ja kypsä 1 t 40 minuutin kuluttua.
- Nosta kypsä paisti pois uunivuoasta ja kääri se folioon. Anna paistin vetäytyä 15 minuuttia.
- Tee paistoliemikastike paistin vetäytyessä. Siivilöi 1 dl paistolientä kattilaan. Sekoita maissitärkkelys 1 dl huoneenlämpöistä lihalientä ja lisää seos kattilaan. Kypsennä kastiketta 3–4 minuuttia. Tarkista maku ja lisää mausteita vain tarvittaessa.
- Leikkaa paisti poikkisyin ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa paistoliemikastikkeen kanssa.