
Maista maukkaan kampelan ja raikkaan fenkolisalaatin ihana liitto.
Maailmalla kampelat ovat laajasti kaupallisen kalastuksen piirissä. Suomessa kampela ei ole saavuttanut samanlaista suosiota, johtuen ehkä sen vähäisestä tarjonnasta kalatiskeillä.
Suomen rannikolta rysällä tai verkoilla pyydetty kampela on kuitenkin hyvä vaihtoehto ruokapöytään, sillä Suomen kampelakanta kestää hyvin nykyisen vähäisen kalastuksen, vaikka kannat eivät ole kovin vahvat. Suomen rannikoilla elää vakituisesti vain kaksi kampelalajia: kampela ja selvästi vähälukuisempi piikkikampela. Ulkomaisia kampeloita kannattaa kuitenkin välttää niiden tehokkaan kaupallisen kalastuksen vuoksi. Lisätietoja: http://wwf.fi/kalaopas
Sitruunaiset kampelafileet ja fenkolisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
Huuhtele ja kuivaa kampelafileet ja paista ne voissa kullanruskeaksi. Mausta kevyesti suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Tarkista maku.
Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi ja lisää oliiviöljy, sitruunanmehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna marinoitua ainakin tunnin ajan.