
Mansikka-raparperi-mantelileivos, salsaa ja vuohenmaitojogurttijäätelöä
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa välissä 1 min. Kääntele joukkoon mantelijauho.
- Täytä muotit puolilleen ja upota mansikka ja muutama pala raparperia keskelle. Täytä loppuun ja paista 175 asteessa 15-17 minuuttia.
Mansikka-raparperisalsa
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää kuutioiksi leikattu raparperi ja keitä 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Leikkaa mansikat kuutioiksi ja sekoita raparperin kanssa.
Vuohenmaitojogurttijäätelö
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita maito, sokeri ja keltuaiset kattilassa. Lämmitä 70 asteeseen ja pidä siinä 10 minuuttia. Anna jäähtyä 30 minuuttia ja poraa sauvasekoittimella vuohenmaitojogurtti joukkoon.
- Jäähdytä kylmäksi ja aja jäätelökoneella.