
Juusto-pähkinätahnalla täytetty kalkkunarulla ja granaattiomenakastike
Ainekset
Työvaiheet
- Levitä parmankinkkuviipaleet leikkuulaudalle niin, että ne ovat aavistuksen leveältä sivulta limittäin. Nosta kalkkunanfileerulla parmankinkkupedin päälle ja leikkaa se pituussuunnassa varovasti saksilla auki. Levitä kalkkuna tasaiseksi levyksi niin, että kalkkunasuikaleet pysyvät niitä ympäröivän ohuen kalvon päällä. Poista tarittaessa paistovahti.
- Sekoita gorgonzola, ricottajuusto ja omenaraaste kulhossa. Jauha saksanpähkinät ja kumina morttelissa hienoksi muruksi ja sekoita juustotäytteen joukkoon. Levitä täyte kalkkunafileen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Rullaa filee parmankinkkuviipaleiden avulla tiukaksi rullaksi kääretortun tapaan. Nosta uunivuokaan. Jos rulla ei meinaa pysyä kasassa, pistä se kiinni muutamalla cocktailtikulla.
- Kypsennä kalkkunarullaa 150-asteisen uunin alatasossa noin 1 tunti 20 minuuttia.
- Valmista granaattiomenakastike kalkkunarullan kypsyessä (ks. ohje).
- Kääräise kypsä kalkkunarulla alumiinifolioon vetäytymään hetkeksi.
- Tarjoa kalkkunanfileerulla granaattiomenakastikkeen ja inkivääriraasteella ja rusinoilla maustetun basmatiriisin kanssa.
Granaattiomenakastike
Ainekset
Työvaiheet
- Halkaise granaattiomenat. Kaavi omenoiden sisus lusikalla pakastepussiin. Näin granaattiomenan mehu ei roisku ympäriinsä.
- Kuumenna voi kattilassa ja lisää granaattiomenan siemenet. Kuullota siemeniä pari minuuttia. Lisää punaviini, vesi ja ruokosokeri. Kiehauta seos ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
- Soseuta kastike sauvasekoittimella. Vatkaa kastikesuurus kastikkeeseen ja keitä pari minuuttia.
- Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.