Kaniterriini valmistetaan kokonaisesta kanista ja on edistyneen kokin valinta.
Kaniterriini
Ainekset
Työvaiheet
- Irrota kanista etujalat, takajalat ja fileet.
- Valmista confatut takajalat (resepti ohessa).
- Valmista haudutetut etujalat takajalkojen kypsyessä (resepti ohessa).
- Valmista ballotine-filee (resepti ohessa).
- Kokoa terriini. Ota pieni terriinivuoka ja vuoraa se huolellisesti kelmulla.
- Levitä puolet confatuista takajaloista vuoan pohjalle.
- Aseta kanin filee vuoan keskelle.
- Peitä filee haudutetuilla etujaloille. Lisää loput takajalat päälle.
- Painele terriini tasaiseksi ja sulje tiukasti kelmulla.
- Pane terriini jääkaappiin painon alle ja anna vetäytyä yön yli.
- Irrota terriini vuoasta. Poista kelmut.
- Kääri parmankinkkuun ja leikkaa annospaloiksi.
Haudutetut kanin etujalat
Ainekset
Työvaiheet
- Laita kanin etujalat kattilaan ja peitä lihaliemellä.
- Lisää timjami ja valkosipuli. Hauduta tunnin verran.
- Nosta lihat verkkokauhalla liemestä. Anna jäähtyä hetki ja irrota lihat luista.
- Revi liha ja sekoita siihen hunaja ja soija. Tarkista maku.
Confatut kanin takajalat
Ainekset
Työvaiheet
- Silppua valkosipulinkynsi.
- Laita kanin takajalat, sitruuna, timjami ja valkosipuli uunivuokaan ja peitä oliiviöljyllä.
- Peitä vuoka foliolla ja hauduta 6 tuntia 100-asteisessa uunissa.
- Nosta lihat öljystä ja anna jäähtyä hetki.
- Irrota lihat luista. Revi lihat kulhoon ja lisää majoneesi, sinappi, suola ja pippuri.
- Sekoita ja tarkista maku.
Ballotine kanin fileestä
Ainekset
Työvaiheet
- Mausta kanin fileet suolalla ja pippurilla.
- Kääri tiukkaan kelmuun ja höyrytä 100-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- Jäähdytä ja poista kelmu.