Talven hienoin arkikeitto on tässä.
Paahteinen mustajuurikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Jauha kuminan-, korianterin- ja sinapinsiemenet morttelissa hieman pienemmiksi. Kaada ne isoon kulhoon. Lisää kurkuma, öljy ja sitruunanmehu.
- Pese, kuori ja paloittele tai viipaloi mustajuuret pituussuunnassa. Lisää ne mauste-öljyseokseen. Sekoita hyvin.
- Levitä seos uunipellille leivinpaperille ja paahda uunissa 25–30 minuuttia, kunnes mustajuuripalat ovat pehmeitä ja kauniisti paahtuneita.
- Kuumenna kasvisliemi kattilassa. Hienonna sipuli ja valkosipuli aivan pieniksi joukkoon ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
- Ota 1/3 mustajuuripaloista sivuun koristelua varten. Kumoa mustajuuret monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen, lisää puolet kuumasta kasvisliemestä ja soseuta tasaiseksi. Kumoa sose varovasti kattilaan kasvisliemen joukkoon. Lisää kerma, maista ja mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
- Koristele annokset paahdetuilla mustajuuripaloilla.