Etelä-Amerikan Andeilta kotoisin oleva kvinoa on mahtava proteiininlähde.
Hedelmä-kvinoapaistos
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja kuutioi sipuli ja porkkana, kuutioi kesäkurpista. Kuori ja hienonna valkosipuli. Huuhtele kvinoa. Raasta inkivääri.
- Kuumenna öljy pannussa. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota 3–4 minuuttia. Lisää inkivääri ja harissa. Paista 5 minuuttia.
- Lisää porkkanat, kesäkurpitsa ja kvinoa. Kaada vesi päälle ja mausta suolalla. Kypsennä välillä sekoitellen 15 minuuttia.
- Tee sitrus-sahramivinegretti (ks. ohje alla).
- Leikkaa appelsiinilohkot kalvottomiksi: Kuori appelsiinit terävällä veitsellä niin, että poistat myös kalvon. Leikkaa appelsiinilohkot veitsellä kalvojen väleistä.
- Poista luumuista kivet ja kuutioi luumut ja persimonit. Lisää hedelmät pannuun ja anna lämmetä hetki. Paloittele feta ja nostele paistokseen. Sekoita sitrus-sahramivinegretti joukkoon.
Lämmin sitrus-sahramivinegretti
Ainekset
Työvaiheet
- Purista sitruunoista mehu ja laita sivuun odottamaan.
- Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kaada öljy paistinpannuun ja lisää valkosipulinkynsi. Anna öljyn lämmetä pannussa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Nosta lämpöä ja kaada sitruunanmehu ja hunaja joukkoon. Kiehauta nopeasti ja nosta pannu pois liedeltä.
- Sekoita etikka, sahrami ja oregano lämpimään kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.