Kun frittitaikina on kevyt ja mausteena vain suolaa, on lopputulos rapea, kevyt ja maukas. Kokeile kuohuviinin kanssa!
Friteeratut salvianlehdet
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä kivennäisvesi kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää loput taikinan ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin puoli tuntia.
- Leikkaa sardellifileet pieniksi paloiksi. Aseta pala sardellia salvianlehdelle ja paina toinen lehti päälle. Täytä kaikki salvianlehdet valmiiksi.
- Kuumenna öljy. Testaa oikea kuumuus frittitaikinan palalla. Öljy on sopivaa, kun taikina alkaa välittömästi poreilla ja nousee pintaan.
- Kasta täytetyt salvianlehdet frittitaikinaan ja siirrä öljyyn paistumaan. Paista salvianlehdet 3-4 erässä. Lehdet ovat kypsiä, kun pinta on saanut kauttaaltaan kullanruskean värin. Nosta valmiit salvianlehdet talouspaperille valumaan.
- Ripottele lehtien pintaan sormisuolaa ennen tarjoilua. Lehdet ovat parhaimmillaan kuumina heti paistamisen jälkeen.