Kaalikääryleitä kolmessa vartissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-16 kpl
Valmistusaika
45 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Savoijinkaalikääryleet
Ainekset
1
savoijinkaali
Täyte
savoijinkaalisuikaleet
2
salottisipulia
2
rkl
voita
1
tähtianis
6
kananmunaa
100
g
pinaattia
3-4
lehtipersiljanoksaa
100
g
raastettua gruyére-juustoa
1/4
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
rkl
voisulaa
kapris-rusinahilloa (ks. ohje alla)
Työvaiheet
- Keitä ensin kapris-rusinahillo ohjeen mukaan.
- Laita vettä kiehumaan kaalia varten.
- Poista kaalista uloimmat nahistuneet lehdet. Irrota sen jälkeen 12 lehteä kääryleitä varten. Leikkaa lehdistä kovat keskiruodit pois. Ryöppää lehtiä kiehuvassa vedessä 2 minuuttia, älä heitä vettä pois. Jäähdytä kaalinlehdet kylmän veden alla ja kuivaa ne. Kauli kaalinlehdet yksitellen tasaisen paksuisiksi. Laita lehdet sivuun odottamaan täyttämistä.
- Valmista täyte. Suikaloi loppu kaali täytettä varten. Kuori, hienonna ja kuullota salottisipuli kattilassa voissa 5 minuuttia. Lisää kaalisuikaleet ja anis joukkoon ja hauduta 10 minuuttia. Poista tähtianis.
- Täytteen kypsyessä keitä kananmunat kaalinryöppäysvedessä, 7 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä.
- Pese pinaatit, ota muutama lehti sivuun koristeeksi, ja lisää loput kaalin ja sipulin joukkoon ja hauduta 2–3 minuuttia. Hienonna persilja joukkoon, lisää juustoraaste ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä. Kuori ja paloittele kananmunat täytteeseen.
- Lusikoi täyte kaalinlehdille ja rullaa kääryleiksi uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Voitele kääryleet voilla ja paista 10 minuuttia uunissa. Tarjoa kapris-rusinahillon kera.
VINKKI Jos haluat annoksesta ruokaisamman, keitä lisukkeeksi esimerkiksi ohrajyviä.
Kapris-rusinahillo
Ainekset
1/2
dl
kapriksia liemineen
1/2
dl
keltaisia rusinoita
1/2
dl
hillosokeria
Työvaiheet
- kaikki ainekset kattilaan. Keitä hilloksi keskilämmöllä, noin 10 minuuttia.