Paista kuivakakku rennosti pahvimukeissa.
Mango-piimäkakku mukissa
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi.
- Yhdistä jauhot, sooda ja mausteet kulhossa. Lisää sokerit jauhoihin. Kuutioi mango (1 x 1 cm) ja sekoita kuutioit jauhoihin.
- Sekoita siirappi sulatetun voin joukkoon.
- Lisää piimää ja voi-siirappiseosta vuorotellen jauhoihin. Sekoita mangosose taikinaan.
- Kaada taikina kakkuvuokaan (voitele ja jauhota vuoka tarvittaessa) tai jaa se 8 kertakäyttömukiin (à 2 ½ dl). Paista kuppikakkuja uunissa 50–60 minuuttia, kokeile kypsyyttä paistotikulla. Kuivakakun paistoaika on noin 1 t 15 min. Suojaa kakkujen pinta paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos se näyttää tummuvan liikaa. Jäähdytä kakut mukeissaan ja anna maustua seuraavaan päivään.
- Kuorruta kakut. Huom! Jos teet yhden ison kakun, tuplaa kuorrutteen määrä. Sulata voi ja sekoita muut kuorrutuksen ainekset voisulaan. Lusikoi kuorrute kakkujen päälle. Koristele kahvipavuilla tai nonparelleilla.
- Tarjoa kakut vahvan, tummapaahtoisen kahvin kanssa ja nauti lusikalla suoraan mukista.