Melkeinpä kaikissa valkosipuli-perunamuusiohjeissa valkosipuli lisätään muusii jollain tavalla kypsennettynä.
Paras valkosipuli-perunamuusi syntyy kuitenkin niin yksinkertaisesti, että puristetaan raaka valkosipuli muusin joukkoon muusausvaiheessa.
Erinomaista etenkin grillatun lihan kanssa.
Valkosipuliperunamuusi
Ainekset
Työvaiheet
Perunat kuoritaan, pilkotaan ja keitetään kypsiksi, suolalla maustetussa vedessä.
Kypsistä perunoista kaadetaan keitinvesi pois.
Muussataan perunat survimella. Joskus kun on hoppu, surautan muusin vatkaimella.
Lisätään maitoa perunoiden sekaan, kunnes rakenne alkaa olla halutunlainen.
Puristetaan valkosipulinkynnet muusiin.
Lisätään voi muusiin.
Tarkistetaan maku ja lisätään suolaa tarvittava määrä.