
Sitruunavinaigrettellä maustettu salaatti on maistuva sekoitus suolaista, makean kirpakkaa, pehmeän pyöreää ja kivasti purtavaa syötävää. Sen seuraksi sopii mainiosti vaikkapa täysjyväpatonki ja kivennäisvesi. Tee salaatti lounaaksi tai alkuruoaksi.
Ohrainen rucola-granaattiomenasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
Valmista ensin vinaigrette. Helpointa se on tehdä leveäsuisessa pikkupullossa.
Raasta pestyn sitruunan kuori hienoksi raasteeksi ja purista sitruunasta mehu. Lisää pippuri, suola ja makeutus. Ravista sekaisin ja lisää öljy. Ravista taas. Anna tekeytyä sillä aikaa, kun valmistat salaatin.
Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan, mutta ei liian kypsiksi. Niihin on kiva jättää vähän purutuntumaa. Voit kypsentää ne myös kasvis- tai kanaliemessä. Anna jäähtyä.
Ohran kypsyessä kuori porkkanat ja kuutioi pieniksi [n. 7 mm kanttinsa]. Keitä porkkanakuutiot vähässä, suolalla ja sokeriripauksella maustetussa vedessä. Jätä niihinkin purutuntumaa. Kaada keitinvesi pois ja huuhtele kylmällä vedellä.
Irrottele granaattiomenan siemenet. Napsauttele saksanpähkinät sormilla palasiksi ja paahda niitä jonkin aikaa kuumalla kuivalla paistinpannulla - varo polttamasta niitä! Anna pähkinöiden jäähtyä.
Napsi rucolanlehdet ruukusta saksilla. Huuhdo ja kuivaa tarvittaessa [käytä salaattilinkoa ja jos et omista sellaista, hanki sellainen vaikka Ikeasta - se on tosi kätevä kapistus]. Rucolaa saa tässä salaatissa olla reilusti!
Hienonna sipuli ja varttakin, jos käytät kevätsipulia. Hienonna feta karkeahkoksi muruksi, jos käytät kuutioita, pilko niitä hieman pienemmiksi.
Kasaa ainekset fetaa lukuun ottamatta salaattikulhoon, valuta sitruunavinaigretteä päälle ja nostele ottimilla sekaisin. Ripottele fetamuruset salaatin päälle. Osan kastikkeesta voit jättää ruokailijoiden itse lisättäväksi.
Voit valmistaa salaattia myös alkuruoaksi, jolloin saat ohjeella 4 - 6 annosta.
Löytyy myös tuuma&toimi -blogista