
Tämän helpon kalasalaatin voi syödä haaleana tai kylmänä.
Meillä(kin) yritetään syödä vähän enemmän kasviksia. Lehtikaali on siitä kiva, että se on aika maukasta ja siinä riittää myös pureskeltavaa. Ja kun lehtikaalin wokkaa nopeasti, sen maku syvenee ja rakenne kohenee.
Kun lehtikaaliin yhdistää pinaattia, voitaneen puhua jo terveysruuasta. Porkkana tuo annokselle väriä ja on niin ikään ymmärtääkseni terveellistä.
Tähän voinee käyttää mitä tahansa kalaa, savusiika ainakin toimi hyvin. Kananmuna ja kala ovat tunnetusti hyvä pari, joten munaa ei kannata passata.
Soosi raikastaa annoksen! Kannattaa testata myös dippinä!
PS. Sori taas jäätävästä kuvasta! Meillä ei koskaan ehditä syödä luonnonvalon aikaan ja nälkä on aina niin kova, ettei koristelua ehdi edes ajatella ennen kuin annos on jo tuhottu.
Savukalaa ja lehtikaalisalaattia
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä kananmunat kypsiksi, noin 8 minuuttia tai vähän alle.
- Kun munat kiehuvat, pilko lehtikaali pieniksi suikaleiksi. Kuumenna vähän oliiviöljyä pannussa. Lisää lehtikaali ja paistele viitisen minuuttia salaattiottimilla pyöritellen. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Leikkaa porkkana kuorimaveitsellä pitkiksi suikaleiksi. Lisää lehtikaalin joukkoon. Paista pari minuuttia.
- Lisää paistokseen babypinaatti. Paistele, kunnes pinaatti menee kasaan. Lisää seesaminsiemenet ja paista vielä minuutti. Mausta limen mehulla ja siirrä syrjään.
- Tee kastike. Raasta piparjuuri. Sekoita raaste ranskankermaan. Mausta limellä, suolalla ja pippurilla.
- Putsaa kala. Kuori kananmunat ja puolita ne. Kasaa lautaselle lehtikaalisalaattia kananmunanpuolikkaat ja kalapalat. Roiski päälle kastiketta.