Suosikkikeitto päivitetään tähän päivään käyttämällä savoijinkaalia.
After ski -kaalikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Suikaloi savoijinkaali ja kuorittu sipuli. Kuori ja kuutioi porkkanat.
- Silppua pekoni ja laita kattilaan. Paista keskilämmöllä sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää kasvikset ja kuivattu salvia. Kuullota 5 minuuttia. Kaada kanaliemi kattilaan ja anna keiton hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Revi maalaisleipäviipaleet kuutioiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sekoita öljyn kanssa leipäpalojen joukkoon. Paahda leipäpaloja uunissa 5 minuuttia.
- Raasta parmesaani.
- Lisää pavut keittoon, nosta lieden lämpöä ja anna keiton kiehahtaa niin että pavut juuri ja juuri kypsyvät mutta säilyttävät kuitenkin napakkuutensa. Maista ja mausta suolalla.
- Jaa keitto lautasille, ripottele leipäpalat ja parmesaanijuusto keiton pinnalle. Viimeistele halutessasi tuoreella salvialla.