
Riisipiirakka(gluteeniton,maidoton)
Ainekset
Työvaiheet
Keitä puuro edellisenä päivänä. Lisää kiehuvaan veteen riisit. Keitä kunnes vesi on imeytynyt. Lisää kauramaito pienissä erissä. Sekoita koko ajan, ettei puuro pala pohjaan. Kun kaikki maito on lisätty ja puuro kiehuu, alenna lämpöä. Hauduta puuro kypsäksi kannen alla, sekoita välillä. Lisää suola. Jäähdytä.
Valmista taikina sekoittamalla veteen muut ainekset. Taikinan jää aika löysäksi, joten käytä paljon jauhoja leipoessa.
Leivo taikinasta tanko. Jaa se 10 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja taputtele kakkaroiksi. Lado päällekkäin ja peitä kelmulla kuivumisen estämiseksi.
Kauli kakkarat piirakkapulikalla ohuiksi, pyöreiksi kuoriksi. Kokoa kuoret pinoon, ripottele väliin jauhoja ja peitä kelmulla.
Levitä osa kuorista pöydälle. Poista liika jauho pullasudilla. Annostele puuroa 1 1/2 - 2 rkl / kuori. Levitä veitsellä yläreunasta alareunaan ja sivusuunnassa melkein reunoihin saakka. Taivuta kuoren reunat puuron päälle. Ummista etusormilla rypyttäen. Nostele suoraan pellille vieri viereen.
Paista 200 asteessa kypsiksi, n.10 - 12 min.
Voitele valmiit piirakat margariini-vesiseoksella. Peitä leivinliinalla.