klo 13:31 | 2.5.2017

Manteli ja kvinoa tekevät kukkakaalikeitosta täyteläisen.
Yksi annos sisältää noin 300 kcal.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Paahdettu valkosipuli-kukkakaalikeitto
Ainekset
2
kokonaista valkosipulia
2
tl
oliiviöljyä
1
kg
kukkakaalia
1
sipuli
1
dl
kvinoaa
1
dl
kuorittuja manteleita
1,2
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
1
tl
suolaa
Koristeluun
4
rkl
mantelilastuja
Työvaiheet
- Leikkaa kokonaisista valkosipuleista pois hatut niin, että kynsien yläosat tulevat näkyviin. Ota pala foliota ja kierrä se palojen ympärille, mutta ei päälle. Valuta päälle oliiviöljyä, kunnes sitä on kauttaaltaan kynsien pinnalla.
- Paahda valkosipuleita 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, voit peittää sen foliolla loppuvaiheessa. Anna jäähtyä hieman ja purista sitten kynnet kokonaisina ulos.
- Valkosipulien paahtuessa pilko kukkakaali. Kuori ja pilko sipuli. Laita ne kattilaan.
- Mittaa kvinoa kulhoon ja kaada päälle runsaasti lämmintä vettä. Kaada kvinoa tiheään siivilään. Huuhdo ja valuta. Lisää kasvisten joukkoon kattilaan.
- Lisää kuoritut mantelit, vesi ja kasvisliemikuutio. Kuumenna ja anna kiehua kannen alla hiljalleen kuplien noin 15 minuuttia.
- Lisää paahdetut valkosipulinkynnet ja soseuta keitto. Mausta suolalla.