
Makeiksi paahdetut paprikat ja suolainen feta ovat mainio makupari, jota saattelee kirpeänmakea raparperivinegretti.
Grillattu paprika-fetasalaatti ja raparperivinegretti
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin raparperivinegretti. (Ohje ohessa.)
- Paahda paprikoita grillissä tai grillivastusten alla 250-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia tai kunnes paprikat ovat mustuneet.
- Paprikoiden paahtuessa viipaloi feta, puolita kirsikkatomaatit ja hienonna kevätsipulinvarret. Yhdistä rucola, tammenlehtisalaatti ja basilika kulhossa. Ota paprikat pois grillistä tai uunista, mutta jätä grilli tai uuni päälle juuston grillaamista varten.
- Laita paprikat noin 10 minuutiksi muovipussiin, jotta kuori irtoaa helpommin. Kun paprikat ovat jäähtyneet, vedä paprikoista kanta pois. Kuori paprikat, kaikkea kuorta ei tarvitse saada pois. Halkaise paprikat, poista siemenet ja viipaloi hedelmäliha.
- Laita fetajuustoviipaleet hetkeksi grillivastusten alle niin, että ne saavat väriä.
- Kokoa salaatti: laita salaattisekoitusta lautasille tai isolle vadille. Asettele muut ainekset salaatille. Valuta raparperivinegretti päälle tai tarjoa erikseen.
Vinkki: Salaatti maistuu mainiolta myös vuohenjuustosta valmistettuna!
Raparperivinegretti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori raparperi tarvittaessa; nuorta vartta ei tarvitse kuoria. Paloittele raparperi pieneksi.
- Laita raparperit ja vesi kattilaan, anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes raparperi pehemenee. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Laita raparperi, hunaja, etikka ja sinappi tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä. Mausta suolalla. Laita kylmään odottamaan.
Tällä ohjeella vinegrettiä tulee noin 2 dl.