Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 119 keittokirjaan.
Ohje: Kaisa Nieminen Kuva: Anna Huovinen

Makeiksi paahdetut paprikat ja suolainen feta ovat mainio makupari, jota saattelee kirpeänmakea raparperivinegretti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu paprika-fetasalaatti ja raparperivinegretti

Ainekset

2
punaista paprikaa
400
g
fetajuustoa palana
10
kirsikkatomaattia
1
dl
mustia oliiveja
2
kevätsipulinvartta
1/2
ruukkua
rucolaa
1/2
ruukkua
Tammenlehtisalaattia
1/2
ruukkua
basilikaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin raparperivinegretti. (Ohje ohessa.)
  2. Paahda paprikoita grillissä tai grillivastusten alla 250-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia tai kunnes paprikat ovat mustuneet.
  3. Paprikoiden paahtuessa viipaloi feta, puolita kirsikkatomaatit ja hienonna kevätsipulinvarret. Yhdistä rucola, tammenlehtisalaatti ja basilika kulhossa. Ota paprikat pois grillistä tai uunista, mutta jätä grilli tai uuni päälle juuston grillaamista varten.
  4. Laita paprikat noin 10 minuutiksi muovipussiin, jotta kuori irtoaa helpommin. Kun paprikat ovat jäähtyneet, vedä paprikoista kanta pois. Kuori paprikat, kaikkea kuorta ei tarvitse saada pois. Halkaise paprikat, poista siemenet ja viipaloi hedelmäliha.
  5. Laita fetajuustoviipaleet hetkeksi grillivastusten alle niin, että ne saavat väriä.
  6. Kokoa salaatti: laita salaattisekoitusta lautasille tai isolle vadille. Asettele muut ainekset salaatille. Valuta raparperivinegretti päälle tai tarjoa erikseen.

Vinkki: Salaatti maistuu mainiolta myös vuohenjuustosta valmistettuna!

Raparperivinegretti

Ainekset

1
raparperinvarsi
1
dl
vettä
2
rkl
hunajaa
1
rkl
punaviini- tai vadelmaviinietikkaa
2
tl
dijoninsinappia
1/2
dl
öljyä
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori raparperi tarvittaessa; nuorta vartta ei tarvitse kuoria. Paloittele raparperi pieneksi.
  2. Laita raparperit ja vesi kattilaan, anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes raparperi pehemenee. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  3. Laita raparperi, hunaja, etikka ja sinappi tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä. Mausta suolalla. Laita kylmään odottamaan.

Tällä ohjeella vinegrettiä tulee noin 2 dl.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jussi Aumo on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Mausteinen lisukeriisi esim. afrikkalaisille ruuille.

Riisin ja nesteen suhde ohjeessa voi tuntua oudolta, mutta toimi käytännössä, kun lisäsi loppuvaiheessa tilkan vettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5-6
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kookosriisi

Ainekset

5
dl
pitkäjyväistä riisiä
400
ml
kookosmaitoa
1
keltasipuli
1
vihreä paprika
1
punainen paprika
1-2
tuoretta punaista chiliä (riippuu koosta ja kuinka vahvaa haluaa)
1
rkl
tuoretta raastettua inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
2
tl
paprikajauhetta
1
kpl
kasvisliemikuutio
2
rkl
kookosöljyä tai muuta neutraalin makuista öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

Tee näin:

- Laita riisi haaleaan veteen likoamaan 30 minuutiksi, jonka jälkeen kaada vedet ja riisit siivilän läpi.
- Pilko sipuli ja paprika kuutioiksi, chilit ja valkosipuli hienoksi. Raasta inkivääri, jos et käytä valmista raastetta.
- Kuumenna 2 rkl öljyä kasarissa tai wok-pannussa ja paista sipuleja, chiliä, inkivääriä ja paprikoita muutama minuutti.
- Lisää paprikajauhe ja paista hieman lisää.

- Kaada kookosmaito paistoastiaan ja murusta liemikuutio joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kiehahtaa.
- Vähennä lämpöä, kaada riisi joukkoon ja sekoita.
- Laita kansi päälle ja anna kiehua hetki keskiteholla. Laske sen jälkeen lämpöä ja anna kypsyä hitaasti niin, että neste on imeytynyt riisiin. Jos riisi tuntuu liian kuivalta, lisää hieman kuumaa vettä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1060 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Basilikapesto ja gnocchit ovat tuttu juttu, mutta tee pesto vaihteeksi thaibasilikasta. Rakastut varmasti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Gnocchit ja thaibasilika-kanaa

Ainekset

300
g
broilerin paistileikkeitä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
500
g
gnoccheja
Paistamiseen
öljyä
Thaibasilikapesto
2
ruukkua
thaibasilikaa
1
dl
raastettua parmesaania
½
sitruunan mehu
2
rkl
pinjansiemeniä
80
g
cashewpähkinöitä
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
suolaa
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kypsennä broilerin paistileikkeet (pakkauksen ohjeen mukaan) joko noin 20 minuuttia uunissa tai pannulla molemmilta puolilta paistaen yhteensä noin 20 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla ja viipaloi leikkeet.
  2. Valmista pesto. Hienonna thaibasilika tehosekoittimeen. Raasta parmesaani ja purista sitruunan mehu joukkoon. Lisää siemenet ja pähkinät (paahdettuina halutessasi) sekä mausteet. Lisää lopuksi öljy. Anna koneen käydä, kunnes pesto on tasaista.
  3. Keitä gnocchit kypsäksi suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä. Valuta.
  4. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla ja pyöräytä gnocchit öljyssä. Lisää broileri ja pyöräytä sekaisin. Kääntele haluamasi verran pestoa joukkoon. Tarkista maku ja lisää pestoa halutessasi. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1060 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Sana pesto tarkoittaa murskattua, joten tahna ei tarvitse basilikaa, pinjansiemeniä tai juustoa ollakseen pesto. Pyöräytä mahtava uusi lempipestosi pinaatista ja manteleista. Se maistuu ihanalta niin pastan kuin uunissa paahdettujen perunoiden kanssa.

Vinkki! Samalla ohjeella voit valmistaa pestoa myös lehti- tai mustakaalista tai näiden yhdistelmästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen pinaattipesto

Ainekset

dl
kuorettomia manteleita
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
100
g
babypinaattia
½
ruukkua
persiljaa
½
ruukkua
basilikaa
3
rkl
sitruunamehua
½
sitruunan kuori hienoksi raastettuna
1
tl
suolaa
rkl
ravintohiivahiutaleita

Työvaiheet

  1. Paahda mantelit kevyesti kuivassa, kuumassa pannussa.
  2. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi. Tarjoa esimerkiksi paahdettujen perunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Tällä reseptillä valmistat grillissä maukasta haukiruokaa, joka ei maistu lainkaan hauelta, vaan suussa sulavalta lähi-idän herkulta.

Tämä resepti on kehitetty YouTubesta löytyneen libanonilaisen kanakebabreseptin (tawook shish) pohjalta. Hauen liha on tämän annoksen valmistukseen jopa parempaa kuin kanan käyttäminen. Haukifile imee tehokkaasti reseptissä olevan rasvan ja laajan kirjon makuja. Lopputulos on herkullinen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 12h + 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Libanonilainen grillihauki

Ainekset

1
kg
haukifilettä
1
tl
mustapippuria
1
tl
korianterinsiemeniä
0,5
tl
chiliä
1
tl
oreganoa
1
tl
sipulijauhetta
0,5
tl
timjamia
0,5
tl
juustokuminaa
0,5
tl
savustettua paprikaa
1
tl
suolaa
3
kpl
valkosipulinkynsiä
2,5
dl
oliiviöljyä
2,5
dl
turkkilaista jogurttia
1
dl
sitruunamehua

Työvaiheet

Murskaa mausteet morttelissa. Lisää valkosipulinkynnet ja murskaa ne mausteiden sekaan. Tavoitteena on aikaansaada tahnaa.

Sekoita maustetahna öljyyn. Sekoita mukaan jogurtti ja sitruunamehu. Sekoita ainekset.

Paloittele haukifileet isoiksi paloiksi (n. 3cm kuutioita).

Laita haukifileet edellisessä vaiheessa tekemäsi seoksen joukkoon hyvin sekoittaen. Laita kulhon päälle muovikelmu ja laita yön yli jääkaappiin marinoitumaan.

Sytytä hiiligrilli ja anna hiilloksen kehittyä rauhassa.

Laita haukipalat halsteriin ja grillaa kunnes pinta saa ruskean paistopinnan. Grillaa lihat kunnolla molemmin puolin.

Tee annokseen sopiva salaatti ja tarjoile esimerkiksi riisin kanssa. Nosta halsteri pöytään ja nauti.

Ohessa linkki alkuperäiseen reseptiin: https://youtu.be/pNhrgBdbkBM

Kommentit (2)

Heti kokeilemaan hittihaukea

Olisko pienpanimo-olutsuosituksia tämän herkun kera?

govpl
Seuraa 
Liittynyt8.1.2020

Kyllä. Tämän annoksen kanssa nautittavan oluen tulee jättää tilaa grillihauen mauille, joten esimerkiksi Malmgårdin Dinkel spelttiolut on erinomainen valinta.

Myös muut vähäeleiset vaaleat alet sopivat hyvin.