
Voit tehdä reseptillä myös yhden ison vanukkaan. Nosta kypsennysaika silloin 45 minuuttiin.
Espanjalainen sitruunavanukas
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Tee vesihaude. Kaada iso uunivuoka puolilleen vettä ja laita se uuniin. Voitele 4–6 pientä uuninkestävää astiaa (esim. kahvikuppi) voilla.
- Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kulhossa kovahkoksi vaahdoksi.
- Raasta sitruunan kuoresta hienoa raastetta ja purista mehu. Sulata voi. Vatkaa keltuaiset, kuoriraaste, sitruunamehu, voisula ja sokeri omassa kulhossaan kuohkeaksi. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja maito. Lisää loput jauhot ja kerma sekoittaen. Kääntele valkuaisvaahto nuolijalla nopeasti taikinaan.
- Jaa taikina vuokiin. Paista 25–35 minuuttia tai kunnes vanukas on hyytynyt kiinteäksi. Kypsymisaika riippuu vuokien koosta. Tarjoa haaleina tai kylminä.