Maukas salsa on Glorian ruoka ja viini -lehdestä 4/2014.
Chorizosalsa. Nimi herättää välittömästi kiinnostuksen. Chorizosalsa on yhtäaikaa maukas, suolainen, kirpeä ja tulinen. Salsaa nautitaan mediumiksi grillatun pihvin päällä, lisukkeeksi käy raikas salaatti. Toimivat kyllä loistavasti.
Chorizosalsa
Ainekset
Työvaiheet
Halkaise chilit ja kaavi siemenet ja valkoinen osa pois. Hienonna chilit. Hienonna myös sipulit ja makkara pieniksi kuutioiksi. Lorauta öljy pannulle ja kuullota sipuleita ja chorizoa miedolla lämmöllä n. 10 min. Kannattaa olla tarkka, ettei valkosipuli kärähdä ja muutu kitkerän makuiseksi. Lisää chili ja sokeri ja kiehauta nopeasti. Anna seoksen jäähtyä. Hienonna persilja ja korianteri ja purista kahden limen mehu. Lisää persilja, korianteri ja mehu salsaan, sekoita ja mausta tarvittaessa suolalla. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai vaikka yön yli. Tarjoile grillattujen naudan ulkofilepihvien ja avokadorisoton kera. Ah mitä makuelämyksiä!