Britakakku maistuu nirsommallekin kakkuihmiselle... Kesällä maistuu marjat ja talvella hedelmät!
Ruokapankista lisää http://ruokapankki.blogspot.fi
Britakakku
Ainekset
Työvaiheet
Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa keltuaiset yksitellen joukkoon. Yhdistä toisessa kulhossa leivinjauhe ja vehnäjauhot. Sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele kevyesti rypsiöljyllä. Kaada taikina siihen päälle ja levitä pellin kokoiseksi.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi sokeria pikku hiljaa lisäillen. Kun seos on jäykkää ja kiiltävää, niin levitä se pohjataikinan päälle uunipellille. Ripottele marengin päälle mantelilastuja. Paista kakkua 20-30 minuuttia 175 asteessa tai kunnes marenki on saanut kauniin beigen värityksen. Anna jäähtyä.
Vatkaa kermaa vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Puolita kakkulevy ja nosta toinen puoli varovasti tarjoilualustalle marenkipuoli ylöspäin. Levitä päälle kermavaahdot ja marjoja tai hedelmien palasia. Nosta toinen levy päälle ja koristele tomusokerilla. Sit se olis valmis, ei muuta kuin nauttimaan!