klo 13:57 | 24.6.2015

Vegegrillaaja innostuu sinapin, kaalin ja sinappikaalin yhdistelmästä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + juuston lämpeneminen 1
Vaikeustaso
Helppo
Briellä kuorrutettu grillattu kiinankaali
Ainekset
200
g
briejuustoa
1
dl
saksanpähkinöitä
1
kiinankaali
2
dl
rucolanlehteä
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2-3
rkl
oliiviöljyä voiteluun
1
dl
hunaja-sinappivinegrettiä (ks. ohje alla)
Työvaiheet
- Ota juusto huoneenlämpöön tunti ennen tarjoamista. Tee hunaja-sinappivinegretti (ks. ohje alla).
- Kuumenna grilli puoliteholle.
- Paahda saksanpähkinöitä grilliparilalla tai kuivassa kuumassa pannussa 3–5 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes ne ovat kevyesti paahtuneita.
- Halkaise kiinankaali ja voitele oliiviöljyllä. Grillaa leikkuupintaa 5 minuuttia, käännä ja grillaa kuperaa puolta 5 minuuttia, varo ettei kaali pala. Viipaloi briejuusto ja laita viipaleet grillauksen loppuvaiheessa kaalin päälle lämpenemään.
- Lämmitä vinegretti, nosta kaalinpuolikkaat vadille ja valuta vinegretti kaalin päälle. Viimeistele rucolalla, pähkinöillä, suolalla ja pippurilla.
Hunaja-sinappivinegretti
Ainekset
2
rkl
sinapinsiemeniä
2
rkl
hunajaa
2
rkl
valkoviinietikkaa
1/4
tl
suolaa
1/2
dl
oliiviöljyä
Työvaiheet
- Paahda sinapinsiemeniä kattilassa noin 1 minuutti, kunnes ne alkavat poksahdella ja saavat paahtuneen värin. Nosta kattila pois liedeltä.
- Lisää hunaja, etikka ja suola sinapinsiementen joukkoon. Kiehauta ja nosta sivuun. Lisää oliiviöljy.