Makeaa kebabia? Kokeile ja ihastu!
Grillattuja ananaskebabeja ja ranskankermakastiketta
Ainekset
Työvaiheet
Liota 8 puista varrastikkua vedessä n. 30 min.
Sekoita jogurtti ja kinuskikastike ja lisää sekaan hienonnettu inkivääri. Laita jääkaappiin maustumaan.
Kuori ananas ja leikkaa se neljään osaan pitkittäin. Poista puumainen keskiosa ja leikkaa hedelmä 3 cm kokoisiksi annospaloiksi. Kuori myös mango ja leikkaa hedelmän liha irti kivestä. Paloittele hedelmä samankokoisiksi annospaloiksi kuin ananas.
Pujota vuorotellen ananaksen ja mangon paloja vartaisiin.
Pese limetti kuumalla vedellä ja raasta kuorta noin kahden teelusikallisen verran astiaan. Leikkaa limetti puoliksi ja purista mehu kuoren sekaan. Lisää rommi. Sivele seosta hedelmävartaiden joka sivulle. Grillaa vartaita 2-3 minuuttia leivinpaperilla suojatun parilan päällä, tai leivinpaperista ja foliosta taitellun SAGA grillipellin päällä grilliritilällä (katso ohjeet grillipellin tekoon täältä. Käännä vartaita varovasti ja jatka grillausta vielä toiset kaksi minuuttia.
Sekoita kinuskikastike jogurtin joukkoon. Tarjoile vartaat kastikkeen kera.