Kvinoasta ja kasviksista koottu kulho, on niin ihana arkiruoka, että sitä tekisi mieli syödä joka päivä.
Kasvis-kvinoakulho
Ainekset
Työvaiheet
1. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä kananmunat koviksi (noin 9 minuuttia).
2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
3. Kuori ja kuutioi bataatti pieniksi kuutioiksi. Kuori ja lohko sipulit, paloittele parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Levitä kaikki ainekset omiin osioihinsa uunipellille. Sekoita mausteet ja suola öljyn joukkoon ja valuta öljy kasvisten päälle.
4. Paahda kasviksia uunissa noin 20 minuuttia, kunnes bataatti on kypsää. Voit ottaa nopeasti kypsyvän parsakaalin pois uunista jo 10 minuutin kypsennyksen jälkeen.
5. Valuta pavut.
6. Sekoita kastike: halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Lisää sitruunamehu, tahini, mintunlehdet ja mausteet ja soseuta sileäksi kastikkeeksi.
7. Kokoa kulhot laittamalla sektoreittain kvinoaa, paahdettuja kasviksia, papuja, kananmunan puolikkaat ja kastike.