Tee piparitaikinasta ohuen ohuita sipsejä. Ne sopivat hyvin dipattaviksi ja sellaisenaan naposteltaviksi esimerkiksi juustolautaselle.
Piparisipsit
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita voi, sokeri ja siirappi notkeaksi tahnaksi. Lisää inkivääri, kaneli, neilikka ja kardemumma. Sekoita sooda veteen ja kaada joukkoon.
- Alusta jauhot taikinaan. Kaada taikina leivinpöydälle. Alusta käsin vielä viisi minuuttia. Kiedo taikina kelmuun ja siirrä yöksi jääkaappiin.
- Kuumenna uuni 220 asteeseen. Kauli pala taikinaa mahdollisimman ohueksi, 1-2 mm:n paksuiseksi levyksi. Säilytä loppu taikina jääkaapissa, sillä sitä on helpointa kaulia kylmänä. Ota muotilla tai pienellä lasilla piparkakkuja. Nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Paista muutama minuutti. Seuraa paistumista koko ajan, etteivät sipsien reunat kärähdä.
Vinkki! Jos haluat sipseistä kaarevia, paista ne leivinpaperirullan, foliorullan tai metallilieriön päällä.